Kapat
bozcaada plajlari koylari

Çanakkale’nin iki incisinden biridir Bozcaada..

Ülkemizin üçüncü büyük adası olan Bozcaada yaklaşık 38 km² yüzölçümüne sahip. Adada çok fazla dağ-tepe yok. İklimi maki ve küçük çalılıklardan oluşuyor. Hem Akdeniz ikliminden etkileniyor hem de kuzeyden soğuk rüzgarlar alıyor. Bu sebeple tatil sezonu kısa.. Temmuz ve Ağustos’la sınırlı diyebiliriz.. Kışı sert, yazı ise sıcak ama bunaltıcı değil.. Sürekli esintili olmasından dolayı yaz aylarında adada nem olmuyor. Anlayacağınız fıstık gibi bir havası var.

Bozcaada, Çanakkale Boğazı’nın hemen girişinde yer alıyor. Yaklaşık 400 km. kadar mesafede olan İstanbullular için büyük nimet. Yol planlaması yaparken sadece kilometreye göre hareket etmemek lazım. Feribot konusunu da dikkate almakta fayda var. Feribot sırasına girmek, kalkış saatini beklemek vs.. derken hesapta olmayan zaman kayıpları olabiliyor. Hele yaz ayları, araç sırası çok uzuyor ve ilk gelen feribota bütün araçlar sığmıyor. Hali ile bir sonraki feribotu beklemeniz gerekiyor.

Bozcaada Plajları Harita

Gelelim Bozcaada’da denize girilecek yerlere..

Bozcaada denizi, doğası, plajları ile sakinlik ve huzur arayanlar için kaçırılmayacak fırsat.. Ayazma Plajı, Sulubahçe Plajı, Habbele Plajı, Tuzburnu Plajı, Tekirbahçe Plajı, Poyraz Liman Koyu, Çayır Koyu, Ayana Koyu, Akvaryum Koyu.. Adanın koyları özellik bakımından hemen hemen aynı. Sadece içinde tesis olanlar ve olmayanlar şeklinde iki kısma ayırmak mümkün. Hali ile tesis bulunan plajlar daha kalabalık oluyor. Sakinlik arıyorsanız işletme olmayan koyları tercih edebilirsiniz. Her biri birbirinden güzel Bozcaada koylarını birlikte inceleyelim.

Bozcaada Ayazma Plajı

ayazma plaji

Adanın en popüler ve işlek plajı. Denizi berrak, akvaryum gibi. Deniz gözlüğü ile gelirseniz ayaklarınızın etrafında dolanan şirin balıkları izleyebilirsiniz. Biraz açılmak şartı ile ahtapot ve vatoz balıklarını… Hatta biraz daha açılarak köpek balıklarına yem olabilirsiniz. ツ Kumsalı ideal seviyede. Suyu Akdeniz ve Ege denizlerine göre bir tık daha soğuk. Şemsiye ve şezlong kiralayan bir işletme var. Bununla beraber kendi şemsiyenizi de beraberinizde getirebilirsiniz. “Ağaçların altında bir gölgelik bulur, takılırız” hayalleri kurmayın boşuna.. Kavrulursunuz.. ツ

Araçlar için ücretli otopark bulunuyor. Aracınız yoksa Ayazma Plajı’na kalkan minibüslerle plaja kadar gelebilirsiniz.

Ayazma Plajı nerede? Harita konumu için ➜ tıklayın.

Bozcaada Sulubahçe Koyu (Sulubahçe Plajı)

Sulubahçe Plajı

Ayazma Plajı yolunu devam ettiğinizde varabileceğiniz bir koydur Sulubahçe Plajı. Bozcaada’da denize girilecek en güzel yerlerden bir diğeridir. Denizi tertemizdir. Yer yer ufak tefek çakılların olması ile beraber kumu genel olarak incedir. Şezlong ve şemsiye satan bir işletme bulunuyor. Geç giderseniz şemsiye kalmayabilir. Ayazma Plajı kadar olmasa da tatil sezonunda bu plaj da oldukça kalabalık oluyor.

Sulubahçe Plajı nerede? Harita konumu için ➜ tıklayın.

Bozcaada Habbele Koyu (Habbele Beach)

Mitos Beach

Bozcaada’nın en güzel plajlarından biri… Eski ismi Mitos Beach olarak bilinen koy ücretli ve ücretsiz plaj olarak iki kısımdan oluşuyor. Ücretli plajda girişte kişi başı 50 TL ödeme yapıyorsunuz (2020). Bu tutarın içinde otopark, şezlong ve şemsiye var. Yaz sezonunda yoğunluk olduğu için rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Ücretsiz kısma ise biraz daha ilerdeki toprak yoldan ulaşabiliyorsunuz. Burada şemsiye ve şezlong gibi imkanlar yok. Yanınızda kendiniz götürmeniz gerekiyor. Habbele Plajı’nın denizi de diğer plajlar gibi temiz. Derinliği ise çok ideal. Çabuk derinleşmediği için çocuklara uygun.

Habbele Beach nerede? Harita konumu için ➜ tıklayın.

Tuzburnu Koyu (Neco Beach)

NECO Beach

Bozcaada plajları içinde Neco Plajı’nın diğerlerinden bir farkı var. Tuzburnu Koyu’nda bulunan bu plaj çim, iskele ve kumsal şeklinde üç kısımdan oluşuyor. Kimi aileler çocukları ile kumsalda eğlenirken, kimi çimlere uzanıyor, kimi de iskelede güneşleniyor.. Farklı alternatiflerin olması ziyaretçileri oldukça memnun ediyor. İşletmede otopark, tuvalet, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye gibi hizmetler sunuluyor. Yiyecek içecek de mevcut. Fiyatlar tatil beldesine göre normal seviyelerde. Deniz içinde zaman zaman kaya parçaları denk gelse de Tuzburnu Koyu’nun kumsalı genel olarak ideal.

Tuzburnu Koyu ve Neco Beach nerede? Harita konumu için ➜ tıklayın.

Tekirbahçe Koyu

bozcaada plajlari

Bozcaada’da merkezden yaklaşık 1.5 km uzaklıkta bulunan Tekirbahçe Plajı sakinlik arayanlar için ideal bir yer. Tekirbahçe’de birkaç tane konaklama mekanı bulunuyor. Plaj daha çok bu işletmeler tarafından kullanılıyor. İşletmeye ait havuz ve çocuklar için oyun alanları da var. Eğer burada konaklama yapmıyorsanız ücretli şekilde bu hizmetlerden faydalanabiliyorsunuz. Tesislerde konaklayanlara şezlong ve şemsiye hizmeti ücretsiz sağlanıyor.

Tekirbahçe Koyu nerede? Harita konumu için ➜ tıklayın.

Poyraz Liman Koyu (Poyraz Plajı)

poyraz liman koyu

Poyraz Plajı oldukça sakin ve uzun bir kumsal. Plaja yakın konumda birkaç yazlık ev bulunuyor. Bunun dışında mekanda bir işletme yok (2020). Yani şezlong, şemsiye, tuvalet, duş, soyunma kabini gibi hizmetler mevcut değil. Koya gelirken yanınızda yiyecek ve içecek getirmelisiniz. Aksi halde aç susuz telef olursunuz. ツ

Poyraz Limanı Koyu (Poyraz Plajı) nerede? Harita konumu için ➜ tıklayın.

Bozcaada Çayır Koyu (Çayır Plajı)

bozcaada en guzel plajlar

Adanın en sakin koylarından bir diğeri.. Ailenizle vakit geçirmek için sessiz bir yer arıyorsanız burası tam size göre. Çayır Koyu, sert rüzgarları ile meşhurdur. Bu sebeple bazen denizi dalgalı oluyor. Sörf severlerin de uğrak noktalarından biri. Sahilde tuvalet, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama gibi hizmetler yok.

Çayır Plajı nerede? Harita konumu için ➜ tıklayın.

Bozcaada Akvaryum Koyu (Mermer Burnu)

Mermer Burnu

Bozcaada plajları listesinde bulunan en küçük ama en güzel koylardan biri de Mermer Burnu’nda yer alan Akvaryum Koyu. Tertemiz bir mekan.. Suları pırıl pırıl.. Kumu altın gibi sapsarı..

Plaj iki kısımdan oluşuyor. Bir tarafı kumsal, diğer tarafı taşlık.. Yerli ve yabancı turistlerin çoğu kumsal tarafını tercih ediyor. Taşlık olan kısmı ise haliyle sakin.. Kumsal takıntınız yoksa taşlık tarafta, sakin bir ortamda tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Akvaryum Koyu’nda şimdilik bir tesis yok (2020). Şemsiye, sandalye, yiyecek, içecek gibi ihtiyaçları yanınızda getirmeniz gerekiyor. Buna rağmen Temmuz-Ağustos aylarında kalabalık oluyor. Geç saatte giderseniz kumsal olan plajda yer bulma şansınız azalır.

Akvaryum plajına özel aracınız ile ya da minibüslerle ulaşabilirsiniz. Aracı park ettikten sonra toprak yolda 4-5 dakika yürümeniz gerekiyor. Yanınızda eşya çok ise ve çocuk varsa patika yol sizi biraz yorabilir. Bize sorarsanız plajın güzelliği ufak bir zahmete değer..

Bozcaada Akvaryum Koyu nerede? Harita konumu için ➜ tıklayın.

Bozcaada Ayana Koyu (Ayana Plajı)

bozcaada denize girilecek yerler

Adanın güneyine dönük küçük bir koy.. Aracı olanlar için ulaşım oldukça basit. Sahilden Ayazma’ya giderken solda kalıyor. Yolun kenarında araçların park edildiği toprak bir düzlük bulunuyor.. Kamp yapılmaz levhasının ve çöp konteynırlarının yanından geçip kısa bir patika ile kumsala ulaşabilirsiniz. Karşınızda pırıl pırıl su, içinde taşlar seçiliyor… Deniz sığ.. Yavaşça derinleşiyor.. Suyun içi de, sahil de altın sarısı kum.. Temel ihtiyaçlar için tesis yok.

Bozcaada’nın en temiz koylarından biri olan Ayana Plajı’na gelirken deniz gözlüğünüz yanınızda olsun.

Ayana Plajı nerede? Harita konumu için ➜ tıklayın.

Bozcaada Beylik Koyu

Bozcaada beylik plaji resimleri

Ayazma Plajı’na yakın bir konumda yer alan Bozcaada Beylik Koyu sakin ve temiz bir bölge. Geniş kumsalı sayesinde rahat rahat denize girebileceğiniz bir koy. Özel aracınızla ya da minibüs servisleri ile ulaşım mümkün.. Tesis yok. İhtiyaçlarınız için tedarikli gelmelisiniz. Çadır ve kamp kurmak yasak (2020). Plajın bazı kısımlarında az da olsa çakıl olabiliyor.

# Beylik Koyu’nda daha önce karaya oturan bir kuru yük gemisi bulunuyordu. ‘Mercy God’ isimli bu gemi esasında tatilciler için güzel bir eğlenceydi. Hemen herkes bu geminin yanında fotoğraf çekilirdi. Sadece gemi için Beylik Koyu’nu tercih edenler bile oluyordu. Fakat geçtiğimiz yıllarda bu gemi sökülerek koydan kaldırdı.

Bozcaada Beylik Koyu nerede? Harita konumu için ➜ tıklayın.

Bozcaada Beylik Koyu

BOZCAADA GEZİLECEK YERLER (TIKLAYIN)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir