Kapat
garipce koyu kahvalti mekanlari bilgi

Sarıyer’e bağlı 8 küçük köyden biri olan Garipçe eskiden çok meşhur bir yer değildi. Fakat İstanbul Boğazı’na yapılan üçüncü köprü ile köyün popülaritesi bir anda arttı. Özellikle denize sıfır konumda bulunan kahvaltı mekanlarının namı aldı yürüdü. Köy, İstanbulluların hafta sonu tatilini değerlendirmek için sıkça tercih ettiği turistik bir yer haline geldi. Böyle olunca biz de İstanbul ya da İstanbul’a yakın çevrede yaşayan ve bu güzel köyü ziyaret etmek isteyenler için detaylı bir Garipçe Köyü gezi rehberi hazırladık.

Garipçe nerede? Nasıl gidilir? Köyde günlük kiralık pansiyon var mı? Garipçe Köyü kahvaltı mekanları hangileri? Garipçe kahvaltı fiyatları ne kadar? Garipçe Köyü’nde gezilecek yerler nereler? Tüm bu soruların cevaplarını sırasıyla aktaralım.

Sarıyer Kahvaltı Mekanları

Garipçe, İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişinde, denize nazır minik ve şirin bir köy. Yamaç boyunca dağınık düzen dizili evleri, balıkçı tekneleri ve yerli halkıyla tipik bir Karadeniz sahil köyü.

Son yıllarda Garipçe’nin ziyaretçi sayısı her ne kadar artsa da, İstanbul’un kalabalığından kısa bir süre kaçmak ve deniz manzaralı güzel bir aile kahvaltısı yapmak için burası hala çok cazip bir yer. Zaten öyle aşırı kalabalık kaldıracak bir yer değil. Kahvaltı mekanlarının sayısı da bir elin parmaklarını geçmez. Sarıyer’in bu güzel balıkçı köyünü, İstanbul’a yakın gezilecek yerler listenize dahil etmelisiniz.

Garipçe Köyü Nerede? Nasıl Gidilir? Yol Tarifi

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan Garipçe Köyü, Rumeli Kavağı Mahallesi ile Rumelifeneri Köyü arasındaki bölgede, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün (Üçüncü Boğaz Köprüsü) hemen yanında yer alıyor. Garipçe Köyü’nün Sarıyer merkezle arası yaklaşık 10 km. kadar.

# Garipçe’ye özel araçla gidecekseniz;
Sarıyer merkezden Şehit Mithat Yılmaz Caddesi yönüne ilerleyin. Koç Üniversitesi’nin olduğu kavşağa geldiğinizde Rumelifeneri yönüne dönün. Bu cadde üzerinde 5-6 km. gittikten sonra Garipçe Köyü’ne dönen yol ayrımı tabelasını göreceksiniz.

# Garipçe’ye toplu taşıma/otobüs ile gidecekseniz;
Öncelikle Yenikapı – Hacıosman metrosuna binerek Hacıosman son durağına gelmeniz gerekiyor. Son durak çıkışında İETT’nin Hacıosman Metro ↔ Rumelifeneri arasında çalışan 150 numaralı otobüslerini göreceksiniz. Bu otobüsler direkt olarak Garipçe Köyü merkezine gidiyor. Tabi biz size en kestirme yol olduğu için Yenikapı – Hacıosman metrosunu önerdik. İstanbul’un farklı bölgelerinden otobüse binerek Hacıosman’a ya da Sarıyer merkeze gelip, buradan 150 numaralı otobüse aktarma da yapabilirsiniz.

! İETT’nin 40 numaralı Rumelifeneri/Garipçe ↔ Taksim otobüsü de Garipçe merkeze gidiyor fakat bu otobüs sadece geceleri çalışıyor.

150 Hacıosman Metro ↔ Rumelifeneri otobüs sefer saatleri ve durakları için ➜ tıklayın.

Garipçe Köyü Kahvaltı Mekanları ve Kahvaltı Fiyatları (2020)

Garipçe Köyü kahvaltı mekanları genellikle açık büfe ya da serpme köy kahvaltısı içerikli menüler sunuyor. Aynı mekanlarda öğleden sonraları ise balık yiyebiliyorsunuz. Yani köydeki kahvaltı salonları ile yemek yerleri ayrı değil, aynı yerler. Garipçe Köyü kahvaltı fiyatları (2020) kişi başı ortalama olarak 50-60 TL arasında seyrediyor. İsterseniz siz yine de gitmeden önce aşağıda verdiğimiz telefon numaralarından restoranların güncel fiyat bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Sarıyer Garipçe Köyü’nün en meşhur kahvaltı mekanları ve iletişim bilgileri şu şekilde;

# Qarip Restaurant

Harita konumu için ➜ tıklayın.
Qarip Restaurant Telefon: (0212) 228 16 66

# Asma Altı Kahvaltı Ve Balık Evi

Harita konumu için ➜ tıklayın.
Asma Altı Kahvaltı Ve Balık Evi Telefon: (0212) 228 10 70

# Garipçe Aydın Balık Restaurant

Harita konumu için ➜ tıklayın.
Garipçe Aydın Balık Restaurant Telefon: (0212) 228 18 31

# Garipçe Reis Balık Kahvaltı

Harita konumu için ➜ tıklayın.
Garipçe Reis Balık Kahvaltı Telefon: (0212) 228 17 18

# Garipçe Koliva Kahvaltı & Balık Restoran

Harita konumu için ➜ tıklayın

Garipçe Köyü Kahvaltı Fiyatları

Garipçe Köyü Gezilecek Yerler

Her yerine yürüyerek ulaşabileceğiniz Garipçe’de gezilip görülmesi gereken çok fazla bir yer yok. Ama deniz kenarında yürüyüş yaparak köyde çevreyi keşfetmek oldukça keyiflidir.

# Garipçe Kalesi: Padişah III. Mustafa’nın emriyle yaptırılmış olan Garipçe Kalesi köyün sol tarafında, koya hakim yüksek bir noktada bulunuyor. Kalenin manzarası çok güzel ama kendisi oldukça bakımsız durumda.

# Hasan Paşa Kulesi: Burası da köyün üst kısmında, Garipçe’yi tepeden gören yüksekçe bir gözetleme kulesi olarak inşa edilmiş bir yapı.

# Garipçe Plajı (İstanbul Plajı): Garipçe’deki kahvaltı mekanlarının olduğu kısma çok yakın yerde ufak bir plaj bulunuyor. Girişi ücretsiz ama biraz bakımsız bir plaj. Yine de günübirlik kısa bir deniz keyfi yapabilirsiniz. Bölgede bir de kadınlara özel Menekşe Plajı var. Bu plaj köyün biraz dışında, birkaç kilometre güneyde kalıyor..

# Büyük Liman: Burası Garipçe’de denize girebileceğiniz bir diğer koy. Fakat Büyük Liman’daki plaja giden araç yolu olmadığı için 20 dakikalık zorlu bir patika yolu yürümeyi göze almanız gerekiyor. Büyük Liman’a gitmenin kolay yolu ise Sarıyer merkezden kalkan Büyük Liman motorlarına binmek. Bu motorlar direkt olarak Büyük Liman Plajı’na gidiyorlar.

Garipçe Köyü’ne gelmişken buraya birkaç kilometre mesafede bulunan Rumelifeneri Köyü’nü, Rumeli Feneri‘ni ve Feneryolu Kuş Gözlemevi’ni de gezebilirsiniz. Ayrıca Rumelifeneri kahvaltı mekanlarını da Garipçe’ye alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.

garipce koyu gezilecek yerler

Garipçe Köyü İçin Birkaç Tavsiye ve Öneri

# Eğer Garipçe’ye hafta sonu arabayla gidecekseniz otopark konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bunun çözümü için ya biraz erken saatlerde köye gitmeniz ya da aracınızı biraz uzağa park etmeniz gerekiyor.

# İstanbul Garipçe Köyü halkı muhafazakardır. Köyde mayo ve bikini ile denize girmenin yasak olduğu uyarısını duyabilirsiniz. Ayrıca kahvaltı mekanlarında alkollü içecek satışı yapılmıyor.

# Garipçe’deki plaj, kale ve sahil kesimi oldukça bakımsız. İnsanlar da nasıl olsa zaten bakımsız diyerek çevreye rahatça çöp atıyorlar. Lütfen siz bunu yapanlardan olmayın!

# Garipçe Köyü’nde kurulan pazar tezgahlarında süt ve yumurta gibi organik yiyecekler bulabilirsiniz. Yine köylü kadınların el emeği ile hazırladığı tarhana, erişte, turşu, salça, tereyağı gibi lezzetli ürünleri köy içinden satın alabilirsiniz.

# Garipçe’de günlük kiralık pansiyon var mı? Yukarıda da belirttiğimiz gibi burası sadece yerli halkın yaşadığı küçük bir yer. Garipçe Köyü’nde otel ve pansiyon tarzı konaklama için tavsiye edeceğimiz bir mekan bulunmuyor. Fakat köye en yakın ilçe merkezi olan Sarıyer’de çok sayıda otel ve pansiyon bulabilirsiniz.

İSTANBUL’DA GEZİLECEK YERLER (TIKLAYIN)

garipce koyu hakkinda bilgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir