Kapat
Eskişehir Odunpazarı

Eskişehir’in tarihi kent merkezi Odunpazarı, sahip olduğu tarihi konakları, ahşap süslemeli, bitişik düzen cumbalı evleri, kıvrımlı yolları, çıkmaz sokakları ve etkileyici atmosferiyle tıpkı Safranbolu, Beypazarı ya da Göynük gibi özel bir ilçemiz. Özellikle Odunpazarı Belediyesi’nin Odunpazarı Evleri’ni Yaşatma Projesi kapsamında yaptığı çalışmalar ilçeyi bambaşka bir seviyeye yükseltti. Bölgeye yapılan kültür-sanat merkezleri, müzeler ve cam sanatı atölyeleri ilçeye gelen ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Rengarenk konakların arasındaki tarihi çarşılarda Osmanlı döneminin havasını soluyabiliyorsunuz. Odunpazarı ayrıca Arnavut kaldırımlı sokaklarında dizili kafeleri, kahvaltı mekanları ve yemyeşil parkları ile hafta sonu dinlenceleri için de çok iyi fırsatlar sunuyor.

Semt bu denli güzel olunca biz de Odunpazarı gezilecek yerler listesini Eskişehir başlığından ayrı olarak ele almak istedik. Bölgede gezip görülmesi gereken yerler nereler? Meşhur Eskişehir Odunpazarı Evleri nerede? Nasıl gidilir? Odunpazarı’nda hangi otellerde kalınır? Tüm bu soruların cevabını merak edenler için Odunpazarı turumuza başlayalım.

Rivayete göre bu bölgeye gelen ilk yerleşimciler nereye yerleşeceklerini seçmek için ilginç bir yönteme başvurmuşlar. Eskişehir’e gelen bu topluluk Odunpazarı ile şimdiki Porsuk Çayı’nın olduğu bölgeye birer koyun ciğeri asmışlar. Bu ciğerlerden hangisi daha uzun süre bozulmadan kalırsa oraya yerleşmeye karar vereceklermiş. Odunpazarı’na asılan ciğer daha geç bozulduğu için Eskişehir’in ilk yerleşim yeri burası olmuş.

Eskişehir Odunpazarı Gezilecek Yerler

Tarihi Odunpazarı Evleri

Odunpazarı semtinin bu kadar ilgi görmesinin temel sebebi elbette Osmanlı Dönemi’nden kalma Tarihi Odunpazarı Evleri. Odunpazarı Belediyesi’nin 2006 yılında başlattığı Odunpazarı Evleri’ni Yaşatma Projesi ile bu tarihi bölge yok olmaktan kurtulmuş. Yüzlerce konak aslına uygun şekilde yeniden restore edilmiş. Böylece Odunpazarı Evleri tüm ihtişamı ile gün yüzüne çıkmış.

Osmanlı sivil mimarisinin harika örneklerini yansıtan bu evler ”Tarihi ve Kentsel Sit Alanı” olarak koruma altına alınmış. Bölge ayrıca 2012 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde de yer alıyor.

Semte girdiğinizde sizi rengarenk ahşap motiflerle süslü yüzlerce konak karşılıyor. 2 ya da 3 katlı cumbalı evlerin arasında yürümek çok keyifli. Kendinizi sanki bir film setindeymiş gibi hissediyorsunuz. Bu evler tarz olarak birbirine çok benzese de renk tonlarıyla birbirinden ayrılıyor. Dar sokaklar boyunca karşılıklı uzanan evlerde genellikle beyaz, çivit mavisi ve kiremit kırmızısı renkler kullanılmış. Çerçeveler ise kahverengi tonlarda. Osmanlı aile yaşantısına göre tasarlanan bu evlerde genellikle alt katlar mutfak, ahır, çamaşırlık ve depo, üst katlar ise yaşam alanı olarak kullanılırmış.

Tarihi Odunpazarı Evleri

Yenilenen Tarihi Odunpazarı Evleri’nin birçoğu günümüzde restoran, kafe, butik otel, müze, dükkan ya da sanat merkezi olarak hizmet veriyor. Semt küçük olsa da her sokağı dolaşmaya değer güzellikte. Özellikle fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ya da şark köşesi ile dekore edilmiş çay bahçelerinde sohbet-muhabbet ortamı arıyorsanız tam yerindesiniz demektir.

“…Eşraf ve sipahisi çoktur… Şehir 17 mahalledir. Evleri bağlı, bahçeli ve mamurdur… Şehrin 4 çevresi gül, gülistan, bağ ve bostan dolu olup hububatı çok bir şehirdir…”

Evliya Çelebi / Seyahatname

Odunpazarı Evlerine Nasıl Gidilir

Eskişehir Odunpazarı Evleri Nerede? Nasıl Gidilir? Yol Tarifi

Odunpazarı semti Eskişehir’in güney kesimindeki tepelerin üzerine kurulu bir bölge. Burası Tepebaşı ilçesi ile birlikte Eskişehir’in merkezini oluşturuyor. Dolayısı ile ulaşımı çok kolay. Adalar Porsuk Çayı bölgesini merkez alırsak, özel araçla buradan Odunpazarı Evleri’ne 10 dakikada gidebilirsiniz. Şehrin hemen her yerinden Odunpazarı istikametine giden belediye otobüsü de bulabilirsiniz. Tramvay hattını kullanmak isteyenler ise Atatürk Lisesi durağında inerek Tarihi Odunpazarı Evleri’ne ulaşabilirler.

Kurşunlu Camii ve Külliyesi

1517-1525 yılları arasında inşa edilmiş olan Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Odunpazarı ilçesinin en görkemli tarihi yapılarından biri. Cami, hanikah (medrese), sıbyan mektebi, misafirhane, kervansaray, mutfak, şadırvan ve imaret bölümlerinden oluşan külliye, Osmanlı Devleti vezirlerinden Çoban Mustafa Paşa tarafından yaptırılmış. Caminin mimarının Mimar Acem Ali olduğu rivayet ediliyor. Mimar Sinan ise külliyenin kervansarayında bazı yenileme çalışmaları yapmış.

Kurşunlu Camii günümüzde aktif bir ibadethane olarak kullanılmaya devam ediyor. Külliye içinde yer alan diğer bölümler ise şu an El Sanatları Çarşısı, Sıcak Cam Üfleme Atölyesi ve Lületaşı Müzesi gibi yerler olarak hizmet veriyor. Ayrıca burada her yıl Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali de gerçekleştiriliyor.

Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi

# Lületaşı Müzesi: Eskişehir taşı olarak da anılan lületaşı, şehirle özdeşleşmiş bir maden. Çünkü lületaşının dünya rezervlerinin büyük bölümü Eskişehir sınırları içinde bulunuyor. Bu taşın hem sade halini hem de çeşitli sanatçılar tarafından işlenerek birbirinden güzel objelere dönüştürülmüş hallerini Lületaşı Müzesi’nde görebiliyorsunuz. Kurşunlu Camii Külliyesi’nin hanikah (medrese) bölümünde bulunan müzeye giriş ücretsiz.

# Ahşap Eserler Müzesi: Külliyenin kervansaray bölümünde yer alan bu müzede uluslararası sanatçıların bu bölgede gerçekleşen festivallerde ürettiği ahşap eserler sergileniyor.

# Eskişehir Mevlevihanesi Semahanesi: Kurşunlu Camii Külliyesi’nin içindeki bir diğer bölüm olan Mevlevihane’de zaman zaman çeşitli ney dinletileri ve semazen gösterileri yapılıyor.

# Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi: Eskiden nikah salonu olarak kullanılan bu bölüm şu anda Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi olarak hizmet veriyor. Müzede fotoğraf sanatçısı Osman Yaşar Tanaçan tarafından Odunpazarı Belediyesi’ne bağışlanan fotoğraflar, kitap ve dergilerle birlikte fotoğrafçılıkta kullanılan çeşitli aletler sergileniyor.

# Cam Sanatları Merkezi ve Sıcak Cam Üfleme Atölyesi: Kurşunlu Külliyesi’nin kervansaray bölümünde yer alan bu atölye, cam sanatının tüm inceliklerini öğrenmek isteyenlere büyük bir fırsat sunuyor. Burada camdan yapılan sanat eserlerinin nasıl işlendiğini ücretsiz şekilde izleyebiliyorsunuz. Ayrıca buradan hediyelik cam eşyalar da satın alabilirsiniz.

Odunpazarı Cam Sanatları

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Kurşunlu Camii ve Külliyesi tam anlamıyla bir kültür-sanat merkezi. 500 yıldır ayakta olan bu harika mekanı Odunpazarı gezilecek yerler listesine mutlaka dahil edin.

Osmanlı Evi (Yeşil Efendi Konağı)

Osmanlı Evi olarak anılan Yeşil Efendi Konağı, zamanında Odunpazarı’nın sayılı zenginlerinden biri olan, aynı zamanda cumhuriyet döneminin de ilk milletvekillerinden Yeşil Efendi lakaplı Halil İbrahim Efendi tarafından yaptırılmış bir mekan. 1890 yılında inşa edilmiş olan bu konak, Kurtuluş Savaşı yıllarında Mustafa Kemal Atatürk’ü ağırladığı için tarihi bir öneme sahip.

19. yy. klasik Osmanlı mimarisini yansıtan Yeşil Efendi Konağı günümüzde Odunpazarı Belediyesi Turizm Ofisi olarak kullanılıyor. Kurşunlu Camii ve Külliyesi’nin hemen yanında yer alan bu tarihi konağın içi ziyarete açık. Külliyeyi gezdikten sonra buraya da uğrayabilir, bahçesindeki kafeteryada bir şeyler içebilirsiniz.

yesil efendi konagi

Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Odunpazarı’nda mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir diğeri Atlıhan El Sanatları Çarşısı. 1850’li yıllarda inşa edilmiş olan bu tarihi han, o dönem kentin zenginlerinden olan Takattin Bey tarafından tüccarların, seyyahların ve köylülerin konaklaması amacıyla yaptırılmış. Atlı Han 2006 yılında Eskişehir Belediyesi tarafından restore edilerek modern, yeni, tertemiz bir hale getirilmiş ve Atlıhan El Sanatları Çarşısı’na dönüştürülmüş. Yapının tarihi dokusuna ve doğallığına da hiçbir zarar verilmemiş.

İki katlı olan tarihi çarşının ortasında bir avlu, çevresinde ise rengarenk dükkanlar bulunuyor. Hediyelik eşya satan bu dükkanlarda başta lületaşı olmak üzere ahşap, gümüş gibi materyallerden yapılmış biblo, magnet, takı, pipo, tabak-çanak tarzı ürünler bulabilirsiniz. Ayrıca çarşı içinde bu ürünlerin üretim aşamasını yakından görebileceğiniz atölyeler de yer alıyor.

Alışveriş yapmasanız bile Atlıhan El Sanatları Çarşısı’nı gezmenizi tavsiye ederiz. Çünkü oldukça hareketli ve dolaşması keyifli bir mekan. Paşa Mahallesi’nde yer alan tarihi çarşı haftanın her günü açık.

atlihan el sanatlari carsisi

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından 2013 yılında kurulan Eskişehir Balmumu Müzesi, Odunpazarı’nın en çok ilgi gören kültürel tesislerinden biri.

Dünyaca ünlü Madame Tussauds Müzeleri’nin Türkiye’deki ilk örneği olan Eskişehir Balmumu Müzesi’nde yüzlerce heykel sergileniyor. Müzede Türk tarihine damga vurmuş siyasi kişiliklerin, yerli ve yabancı sanatçıların, sporcuların, bilim adamlarının ve daha pek çok ünlü simanın birebir balmumu heykellerini yakından görebiliyor ve birlikte fotoğraf çekilebiliyorsunuz. Girişi ücretli olan müzenin gelirleri ise kız çocukları ile engelli çocukların eğitimi için harcanıyor.

Eskişehir Balmumu Müzesi giriş ücretlerini ve ziyaret saatlerini güncel olarak takip etmek için ➜ tıklayın.

Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

2007 yılında hizmete giren Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi kendi alanında Türkiye’deki ilk müze olma özelliğini taşıyor. Üç tane tarihi Odunpazarı evinin birleştirilmesiyle oluşan bu kültürel tesis Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi ve Cam Dostları Grubu’nun ortak projesi olarak hayata geçmiş. Yerli-yabancı onlarca cam sanatçısının eserlerinin sergilendiği Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’nde geçici ve kalıcı koleksiyonların sergilendiği farklı odalar var. Cam sanatının tanıtıldığı bu odalarda ayrıca Polonyalı, Letonyalı, Japon ve Alman sanatçıların hediye ettiği bazı eserler de sergileniyor.

Cam sanatına ilgisi olanlar Balmumu Heykeller Müzesi’nin hemen yanında yer alan bu kültür merkezini ziyaret edebilirler.

Odunpazarı Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Odunpazarı Modern Müze (OMM)

Türkiye’den ve dünyadan modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği Odunpazarı Modern Müze (OMM), mimar ve sanat koleksiyoneri Erol Tabanca tarafından hayata geçirilmiş bir proje. 2019 yılında açılan bu tesis kısa sürede Eskişehir’in en gözde sanat merkezlerinden biri haline geldi.

Yaklaşık 4.500 m²’lik alanı kaplayan OMM, Eskişehir’in Tarihi Odunpazarı Evleri’nin ortasında yer alıyor. Atölyeler, sergi odaları, etkinlik mekanları, kafe ve dükkanların bulunduğu Odunpazarı Modern Müze binası çok estetik bir yapıya sahip. Büyük bölümü ahşaptan yapılan binada çok az beton kullanılmış. Japon mimar Kengo Kuma’nın imzasını taşıyan OMM’de geleneksel Osmanlı ve Japon mimarileri modern bir şekilde harmanlanmış ve ortaya çok başarılı bir iş çıkmış.

Yerli ve yabancı ünlü isimlere ait değerli parçaların bulunduğu müzedeki sergilerin bir kısmı kalıcı, bir kısmı ise farklı dönemlerde açılan geçici sergiler. Erol Tabanca’nın kendi biriktirdiği resim, heykel, enstalasyon ve yeni medya sanatı çalışmalarını da müzede görebiliyorsunuz. Müzeyi isterseniz rehberli tur eşliğinde, isterseniz bireysel olarak gezebilirsiniz.

Odunpazarı Modern Müze giriş ücretlerini ve ziyaret saatlerini güncel olarak takip etmek için ➜ tıklayın.

Odunpazari Modern Muze OMM

Bu arada “Odunpazarı’nda nerede kalınır?” sorusuna cevap arayanlar için buraya bir not düşelim. Odunpazarı Modern Müze (OMM)’nin hemen yanında küçük ama oldukça kaliteli bir butik otel bulunuyor. Odunpazarı’nda konaklama için OMM INN isimli bu oteli de değerlendirebilirsiniz.

Cumhuriyet Tarihi Müzesi

Odunpazarı’ndaki önemli müzelerden biri de 23 Nisan 1994 tarihinde Anadolu Üniversitesi tarafından açılan Eskişehir Cumhuriyet Tarihi Müzesi. Şu an müze olarak hizmet veren bu bina 1916 yılında Turan Numune Mektebi olarak inşa edilmiş. Sonraki yıllarda hastane, hapishane, askerlik şubesi gibi pek çok farklı amaç için de kullanılmış.

Eskişehir Atatürk Lisesi’nin hemen yanında yer alan Cumhuriyet Tarihi Müzesi’nde M.K. Atatürk’ün çeşitli özel eşyaları, Kurtuluş Savaşı ile ilgili çeşitli objeler, yakın tarihimizde yapılan savaşlara ait yüzlerce fotoğraf ve Türk donanmasında kullanılmış bazı önemli gemilerin maketleri sergileniyor.

Tarihimizde kısa bir yolculuk yapmak isteyenler, Odunpazarı gezilecek yerler listesine Anadolu Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Müzesi’ni ekleyebilirler.

Eskişehir Cumhuriyet Müzesi

Kurtuluş Müzesi (Mestanoğlu Halil Konağı)

Yine tarihi bir Odunpazarı evinin restore edilmesiyle halka açılan Kurtuluş Müzesi, Odunpazarı’nda ziyaret edilmesi gereken önemli mekanlardan biri. Bu konak, İnönü Savaşları sırasında Batı Cephesi Komutanı olan İsmet Paşa’nın burada konaklamış olmasından dolayı tarihi bir öneme de sahip.

Eskişehir Kurtuluş Müzesi’nde Kurtuluş Savaşı tarihini konu alan gazeteler, fotoğraflar ve karikatürler sergileniyor. Ayrıca hem yetişkinler hem de çocuklara yönelik çeşitli belgesel filmler izletiliyor. Bu müzede gördüğünüz yazılı belgeler ve fotoğraflarla Kurtuluş Savaşı ruhunu gerçekten daha iyi anlayabiliyorsunuz. Kurtuluş Müzesi, her yaştan ziyaretçinin görmesi gereken oldukça etkileyici bir mekan.

Kurtuluş Müzesi giriş ücretlerini ve ziyaret saatlerini güncel olarak takip etmek için ➜ tıklayın.

Eskişehir Gezilecek Müzeler

Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi

Geçmişi 1945 yılına kadar uzanan bu müze, ETİ Şirketler Grubu’nun desteği ile yeniden düzenlenerek 2011 yılında tekrar hizmete girmiş. Müzede Neolitik, Kalkolitik, Tunç, Hitit, Frig, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlere ait on binlerce taşınır kültür varlığı sergileniyor. Bu eserler arasında pişmiş topraktan kaplar, mermer heykeller, mimari parçalar, steller, cam kaplar, metal eşyalar, silahlar, sikkeler ve takılar bulunuyor.

ETİ Arkeoloji Müzesi giriş ücretlerini ve ziyaret saatlerini güncel olarak takip etmek için ➜ tıklayın.

eskisehir eti arkeoloji muzesi

Alaeddin (Alaaddin) Camii

Tarihi Odunpazarı Evleri arasında gezerken uğrayabileceğiniz yerlerden bir diğeri Eskişehir Alaeddin Camii. 1267 yılında III. Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında inşa edilmiş olan bu tarihi cami Anadolu Selçuklu mimarisi özellikleri taşıyormuş. Fakat ilerleyen yıllarda yapılan yenileme çalışmaları sonucu cami bu özelliğini kaybetmiş. Yapı ayrıca 1944-1951 yılları arasında müze olarak da kullanılmış.

Alaaddin Camii bulunduğu merkezi konum ve etrafındaki yeşil alanlar sebebiyle Odunpazarı halkının sıkça ziyaret ettiği bir mekan. Eskişehir’in en eski camilerinden biri olan bu güzel eseri Odunpazarı gezilecek tarihi yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Eskişehir Alaeddin Camii

Şelale Park

2009 yılında açılan Şelale Park, Çankaya Mahallesi’nde, Odunpazarı’nın en yüksek noktasında yer alıyor. 38 bin m² alana yayılmış olan bu devasa park, Odunpazarı gezinizi tamamladıktan sonra ziyaret edebileceğiniz güzel bir dinlence mekanı.

Şelale Park’ın içinde Eskişehir’e hakim çok güzel manzarası olan küçük bir amfi tiyatro, yel değirmeni, heykeller, yapay bir şelale, çocuklar için oyun alanları, yürüyüş yolları, kafe ve bir de restoran bulunuyor. Türkiye’nin en büyük parklarından biri olan Eskişehir Şelale Park’ta lezzetli Odunpazarı yemeklerini tadabilir, instagram için kaliteli fotoğraflar çekebilir, günün yorgunluğunu çimlere uzanarak atabilirsiniz.

eskisehir selale park

Eskişehir Odunpazarı’nda Gezebileceğiniz Diğer Yerler

# Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi: Tipik bir Odunpazarı evi içerisine kurulmuş olan bu müzede yerli ve yabancı karikatüristlerin yüzlerce eseri sergileniyor.

# Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi: 2016’da açılan müzede ülkemizdeki bazı ünlü isimlerin daktiloları sergileniyor. Galeriye en fazla daktilo bağışı yapan kişi gazeteci Tayfun Talipoğlu olduğu için müzeye onun ismi verilmiş.

# ETO Müze (Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi): Paşa Mahallesi’nde yer alan bu müzede Eskişehir’de varlık göstermiş ve hala faaliyet gösteren köklü firmalara ait nesneler, belgeler ve ilçelerin bazı el işi ürünleri sergileniyor.

# Arasta Çarşısı: Kurşunlu Külliyesi’nin hemen yanında yer alan bu iki katlı çarşıda cam, çini ve seramik ürünlerin satışı yapılıyor. Hediyelik eşya bakmak için alternatif mekanlardan biri.

# Kırk Ambar Çarşısı: Yine hediyelik eşyalar ve yöresel lezzetler bulabileceğiniz Kırk Ambar Çarşısı’nın en önemli özelliği, kadın girişimciler tarafından işletiliyor olması.

# Şeyh Edebali Türbesi: Odunpazarı ilçesinde Eskişehir’in en eski mezarlıklarından biri yer alıyor. Bu mezarlıktaki önemli türbelerden biri de Osmanlı Devleti’nin fikir babalarından olan İslam alimi Şeyh Edebali’ye ait. Şeyh Edebali‘nin esas türbesi aslında Bilecik’te. Fakat bir dönem Eskişehir’de de ikamet ettiği için bir türbesi de buraya yapılmış.

# Yağcızade Konağı: 1754 yılında yaptırılan bu konak şu anda Ataol Behramoğlu Kitaplığı olarak kullanılıyor.

Ataol Behramoğlu Kitaplığı

Eğer vaktiniz kalırsa bölgede ayrıca;

  • Kazan Tatarları Müze Evi
  • Kafkas Kültür Evi
  • Balkan Kültür Evi
  • Kırım Kültür Evi
  • Dalyancı Konağı
  • Hacı Hasan Camii
  • Sivrioğlu Camii
  • Tiryakizade Süleyman Ağa Camii
  • Hamamyolu Caddesi
  • Hasan Dede, Ahu Mahmud Dede ve Mehmet Sadık Efendi Türbeleri’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Odunpazarı’nda Yeme-İçme ve Kahvaltı Mekanları

Bildiğiniz gibi Eskişehir’in en meşhur lezzeti “Çibörek”. Bu yöresel böreğin en kaliteli halini Odunpazarı’nda bulabilirsiniz. Eskişehir’e kadar gelmişken denemeden dönmeyin deriz.

Çibörek için tavsiye edebileceğimiz birkaç kaliteli mekan;

  • Kırım Tatar Kültür Çiğ Börek Evi
  • Esözcanlar Çi Börek
  • Papağan Çiğbörek
  • Temel Çi Börek
  • Cihannüma Çibörek

Eskişehir’in diğer yöresel yemeklerinden de denemek isterseniz, aşağıda linkini verdiğimiz yazımızda biraz daha detaylı bir liste bulabilirsiniz.

ESKİŞEHİR NASIL BİR YER? ESKİŞEHİR REHBERİ (TIKLAYIN)

Çibörek Çiğbörek

Eskişehir Odunpazarı’nı gezmeye başlamadan önce güzel bir sabah kahvaltısı yapmak isteyenler için “Odunpazarı kahvaltı mekanları” tavsiyemizi de verelim;

  • Hot’nFun Kahvaltı
  • Doyuran Kahvaltı Salonu
  • Pano Kafe
  • Kasr-ı Nur
  • Müze de Cafe Kitchen

Odunpazarı’nda Nerede Kalınır? Odunpazarı Otelleri

Eskişehir’in merkezi yerlerinden biri olan Odunpazarı, şehirde konaklamak için seçebileceğiniz en uygun bölgelerin başında geliyor. Üstelik Odunpazarı, Eskişehir’de gezilecek yerlerin hemen hepsine çok yakın olduğu için size zaman tasarrufu da sağlar. Özellikle butik otel olarak hizmet veren tarihi konaklar oldukça konforlu ve temiz. Önceliğinizi bu konaklara verebilirsiniz.

Odunpazarı’nda konaklama için tavsiye edebileceğimiz bazı oteller;

  • Abacı Konak Otel
  • Arasta Konak Boutique Hotel
  • Arslanlı Konak Otel
  • La Vie Konak Otel
  • Paşa Konağı Otel
  • Tasigo Eskişehir (5 yıldızlı)

ESKİŞEHİR SAZOVA PARKI GEZİ REHBERİ (TIKLAYIN)

Eskişehir Bilim, Sanat ve Kültür Parkı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir